Joi, 17 Ianuarie 2019 16:13

  Inscrieri curs avizat MEN - Implementarea Sistemului de Control Intern Managerial la nivelul unitatii de invatamant

  Scris de

   

  Casa Corpului Didactic Brasov va derula incepand cu luna martie 2019 cursul avizat MEN - "Implementarea Sistemului de Control Intern Managerial la nivelul unitatii de invatamant".

  Cursul are 24 de ore, este gratuit si va avea 4 sesiuni de formare a cate 6 ore, in fiecare joi incepand cu ora 14,00.

  Se mai pot face inscrieri, in limita locurilor disponibile, completand formularul atasat (impreuna cu documentele aferente) pana cel tarziu in data de 15.02.2019 la sediul CCD Brasov.

  Formatori: Bucur Ariana Oana, Craciun Mirela

  Prezenta este obligatorie la toate cele 4 sesiuni de formare.

   

  Scopul Sistemului de Control Intern Managerial  - SCIM consta în asigurarea utilizarii fondurilor publice cu eficienta, eficacitate si economicitate conform legii.

  SCIM reprezinta ansamblul procedurilor concepute si implementate de catre managementul entitatii publice în vederea:

  • atingerii obiectivelor intr-un mod economic, eficient si eficace;
  • respectarii regulilor externe si a politicilor si regulilor managementului;
  • protejarii bunurilor si a informatiilor;
  • prevenirii si depistarii fraudelor si greselilor;
  • stabilirea sistemelor de control intra în managementul fiecarei entitati publice si trebuie sa aiba la baza standardele, elaborate de Ministerul Finantelor Publice
  • standardele de control intern definesc un minimum de reguli de management, pe care toate entitatile publice trebuie sa le urmeze. (OSGG nr. 600/2018)

  Conform studiilor Institutului de Management Public, la momentul actual majoritatea entitatilor publice nu pot prezenta documentele destinate „reflectarii în scris a organizarii Sistemului de Control Managerial Intern" conform OG.nr. 119/1999, OSGG nr. 600/2018 decât partial si într-un procent redus.

  Controlul intern managerial este in responsabilitatea directorilor, care au obligatia de a-l defini, proiecta, implementa si de a-l perfectiona continuu.

  Cursul va reprezenta un schimb de experienta si buna practica între participanti, privind implementarea SCIM si evaluarea stadiului implementarii acestui proces.

  Ultima modificare Joi, 17 Ianuarie 2019 16:24
  © 2017 Casa Corpului Didactic Brasov. Toate drepturile rezervate.

  Please publish modules in offcanvas position.