Marți, 15 Ianuarie 2019 13:19

  Inscrieri program de formare avizat MEN "ABC -ul Emotiilor"

  Scris de

  La Casa Corpului Didactic Brasov se va derula o noua sesiune a programului de formare „ABC-ul emotiilor” . 

  Programul vizeaza prevenirea primara a consumului de droguri prin educatia realizata în cadrul scolii/gradinitei venind în sprijinul cadrelor didactice care realizeaza ore de consiliere pe problema prevenirii consumului de substante, cu materiale practice si utile în activitatea realizata la clasa sau în scoala.

  Cursul de formare „ABC-ul emotiilor” cuprinde doua module:

  • „ABC-ul emotiilor” se adreseaza elevilor din clasele I si a II-a si este un proiect de formare si consolidare a abilitatilor emotionale cu rol de factori de protectie în prevenirea consumului de droguri, punând accent pe: constientizarea de sine, abilitati de comunicare asertiva, gestionarea emotiilor negative, abilitatea de a face fata presiunii grupului si de adoptare a deciziilor pentru o dezvoltare sanatoasa.
  • ”Cum sa crestem sanatosi” se adreseaza prescolarilor de la grupa mare si elevilor din clasele pregatitoare. Proiectul presupune formarea de deprinderi de viata sanatoasa în rândul copiilor de vârsta prescolara si scolara mica (clasa pregatitoare), punând accent pe importanta adoptarii unui stil de viata sanatos (alimentatie, igiena, miscare), a comportamentelor sanatoase (fara fum de tigara, alcool si medicamente fara prescriptie medicala) si a modalitatilor adecvate de rezolvare a conflictelor fara violenta si de luare a deciziilor.

  Cursul se desfasoara in ziua de luni, în intervalul orar 14-18, cuprinde 40 de ore (9 sesiuni de formare + 1 evaluare) si este gratuit fiind derulat în parteneriat cu Agentia Nationala Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Brasov.

  Evaluarea cursului consta în implementarea la clasa a unuia dintre module la nivelul de vârsta caruia i se adreseaza.

  Înscrierile se mai pot realiza pâna în data de 28 ianuarie 2019 prin depunerea la secretariatul CCD Brasov a formularului de înscriere, care este atasat acestui anunt.

   

  Cu deosebita consideratie,

  Echipa CCD Brasov

   

  Ultima modificare Joi, 17 Ianuarie 2019 16:34
  © 2017 Casa Corpului Didactic Brasov. Toate drepturile rezervate.

  Please publish modules in offcanvas position.