Joi, 02 Iulie 2020 14:04

  Plan de actiune pentru educatia digitala

  Scris de

        Va informam, ca la data de 18 iunie 2020, Comisia Europeana (COM) a lansat o consultare publica la nivelul UE, pentru a se asigura ca viitorul sau Plan de actiune pentru educatie digitala va reflecta experienta dobandita in sectorul educatiei si formarii din UE pe durata crizei provocate de noul coronavirus. Din cauza pandemiei, numeroase scoli si universitati din Europa au fost inchise, avand loc trecerea la invatarea on-line si la distanta si la utilizarea tehnologiilor digitale la o scara masiva, fara precedent.

       Avand in vedere ca transformarea digitala este una din prioritatile Comisiei Europene, inscrisa in strategia emblematica ”O Europa pregatita pentru era digitala”, rezultatele acestei consultari publice vor sta la baza propunerilor pentru noul plan de actiune privind educatia digitala, care va lua in considerare lectiile invatate din aceasta criza si va reflecta viziunea pe termen lung legata de educatia digitala la nivel european.

       Consultarea publica se desfasoara online in perioada 18 iunie - 4 septembrie 2020 iar contributiile celor care participa la consultare pot fi exprimate in limbile oficiale ale UE. Prin aceasta, Comisia Europeana urmareste sa colecteze opiniile tuturor cetatenilor, institutiilor si organizatiilor din sectoarele public si privat care isi doresc sa isi faca cunoscute punctele de vederesi experientele dobandite in urma crizei fara precedent, precum si viziunea despre educatia digitala in Europa. Chestionarul poate fi accesat la adresa http://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-you-say/initiatives/12453-Digital-Education-Action-Plan/public-consultation. Procesul de consultare publica va fi completat cu o serie de evenimentede informare on-line desfasurate in cursul verii, prin care sa se colecteze si alte opinii despre educatia digitala si experienta dobandita in urma crizei de COVID-19.

       In acest context, este important sa participe la aceasta consultare cat mai multi cetateni, persoane interesate, cursanti, personal didactic, parinti, reprezentanti ai institutiilor de educatie si formare profesionala. 

  © 2017 Casa Corpului Didactic Brasov. Toate drepturile rezervate.

  Please publish modules in offcanvas position.