Vineri, 23 Aprilie 2021 14:09

  Astazi, 23 aprilie 2021, se lanseaza a 3-a editie a Selectiei „Creatori de Educatie”, singura competitie, la nivel national, dedicata exclusiv cadrelor didactice din invatamantul primar si gimnazial care realizeaza, zi de zi, un act educational

  Scris de

  Intr-un timp al nevoii acute de modele inspirationale, dar si de impartasire, cautam, in cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educatie Deschisa pentru toti” - CRED, prin selectia nationala ce le poarta numele, cei 50 de Creatori de Educatie ai anului 2021.

  Ei sunt cei care stiu, zi de zi, sa redefineasca actul educational.

  Ei sunt cei care se reinventeaza permanent si se adapteaza nevoilor tuturor elevilor pe care ii au la clasa.

  Ei sunt cei care stiu sa creeze un mediu de invatare deschis si prietenos, punând astfel elevul in starea de invatare necesara unui act educational care isi atinge obiectivele.

  Ei sunt cei care - adeseori prin joaca, joc, creativitate, inventivitate, interactiune - genereaza schimbare in sala de clasa.

  Ei sunt adevarate motoare de sprijin pentru elevi, aducându-le acestora bucuria de a invata, facându-i sa rezoneze cu ceea ce le transmit in timpul orelor.

  Ei sunt Creatorii de Educatie, Generatia 2021.

  Pentru a ne ajuta sa ii gasim si sa ii premiem, elevi, parinti, reprezentanti ai societatii civile, colegi din sistemul de invatamânt, dar chiar si insesi cadrele didactice, pot inscrie, incepând de astazi, 23 aprilie, si pâna la data de 14 iunie a.c., pe platforma online creatorideeducatie.ro, activitatile educationale pe care le propun a fi recunoscute ca modele de bune practici in educatie, creând astfel premisele ca profesorul inscris sa fie recunoscut ca fiind unul dintre cei 50 de Creatori de Educatie, Generatia 2021.

  In perioada 14 iunie – 9 iulie, are loc validarea online privind conditiile de eligibilitate a propunerilor inscrise. Validarea presupune verificarea corectitudinii informatiilor completate in formularul de inscriere a propunerii, prin efectuarea de verificari la nivel local, prin mijloace de comunicare online, telefon etc., in vederea obtinerii datelor necesare pentru promovarea/trecerea modelului de bune practici inscris in urmatoarea etapa a selectiei.

  Ulterior, toate modelele educationale validate vor fi publicate pe platforma creatorideeducatie.ro.

  In intervalul 9 iulie - 13 august a.c., se va desfasura evaluarea tehnica a propunerilor validate. La finalul acestei etape, vor fi acordate 50 de premii, dupa cum urmeaza: 20 de premii pentru nivelul primar si 30 de premii pentru nivelul gimnazial (Trunchi Comun, Curriculum la Decizia Scolii/interdisciplinar, activitati extracurriculare/extrascolare).

  Precizam ca la editia din acest an pot participa doar proiecte de bune practici realizate, atât online, cât si offline, in ultimii 2 ani scolari (2019-2020 si 2020-2021), in cadrul selectiei punându-se accent pe actul pedagogic din comunitatile dezavantajate, pe prevenirea/reducerea absenteismului sau a abandonului scolar.

  Criteriile de acordare a punctelor si grila de punctaj sunt disponibile in Regulamentul selectiei, editia 2021, acesta fiind publicat pe site-ul dedicat selectieiin sectiunea „Regulament”.

  „Creatori de Educatie” se desfasoara anual, incepând din 2019 pâna in 2022, selectia nationala de bune practici in educatie având rolul de a informa partile interesate, din sistemul educational si din afara acestuia, cu privire la experientele de succes ale cadrelor didactice in aplicarea noului curriculum, a planurilor-cadru si a programelor scolare, in invatamântul primar si gimnazial.

  ***

  „Curriculum Relevant, Educatie Deschisa pentru toti” - CRED este un proiect de anvergura pentru sistemul educational românesc, fiind in acest moment cel mai important proiect al Ministerului Educatiei ce vizeaza invatamântul preuniversitar.

  CRED este totodata parte integranta a Strategiei Europa 2020, prin Strategia privind Reducerea Parasirii Timpurii a Scolii.

  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, se implementeaza la nivel national si are 12 parteneri (institutii publice): Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie (CNPEE), 8 Case ale Corpului Didactic din fiecare regiune de dezvoltare si 3 Inspectorate scolare.

   

  Ultima modificare Vineri, 23 Aprilie 2021 14:17
  © 2017 Casa Corpului Didactic Brasov. Toate drepturile rezervate.

  Please publish modules in offcanvas position.