Luni, 04 Noiembrie 2019 14:39

  Ministerul Educatiei Nationale supune consultarii publice documentele Repere pentru proiectarea si actualizarea curriculumului national si Metodologia privind dezvoltarea curriculumului la decizia scolii, centrat pe dezvoltarea competentelor

  Scris de

  Ministerul Educatiei Nationale supune consultarii publice documentele Repere pentru proiectarea si actualizarea curriculumului national si  Metodologia privind dezvoltarea curriculumului la decizia scolii, centrat pe dezvoltarea competentelor, elaborate în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educatie deschisa pentru toti – CRED”, cod SMIS 2014+: 118327, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

  Documentele au fost elaborate în cadrul subactivitatilor A1.1(documentul Repere pentru proiectarea si actualizarea curriculumului national) si A1.2(documentul Metodologia privind dezvoltarea curriculumului la decizia scolii, centrat pe dezvoltarea competentelor), din cadrul proiectului „Curriculum relevant, educatie deschisa pentru toti - CRED” de grupuri de lucru compuse din experti în curriculum din cadrul Institutului de Stiinte ale Educatiei (ISE) si din cadrul Ministerului Educatiei Nationale (MEN).

  Repere pentru proiectarea si actualizarea curriculumului national promoveaza o conceptie curriculara unitara si coerenta, având ca referinta competentele-cheie, definite la nivel european si indicate explicit în Legea educatiei nationale nr. 1/2011 ca finalitati ale sistemului educational preuniversitar.

  Elaborarea metodologiei privind dezvoltarea curriculumului la decizia scolii, centrat pe dezvoltarea competentelor reprezinta unul dintre obiectivele proiectului CRED.

  Participarea dumneavoastra la procesul de consultare este foarte importanta pentru a colecta propuneri concrete de îmbunatatire si completare a documentelor.

  Feedback-ul poate fi transmis în doua moduri, pentru fiecare dintre cele doua documente:

  Repere pentru proiectarea si actualizarea curriculumului national (A1.1) – feedback-ul poate fi trimis pâna în data de 8 noiembrie, inclusiv:

  • prin completarea unui chestionar online: https://www.surveymonkey.com/r/EDUCRED (NotaCompletarea chestionarului dureaza aproximativ 15 minute.)
  • prin trimiterea unor opinii argumentate, propuneri si sugestii pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., mentionând subiectul acestei consultari. Click AICI, pentru a descarca documentul

   

  Metodologia privind dezvoltarea curriculumului la decizia scolii, centrat pe dezvoltarea competentelor(A1.2) – feedback-ul poate fi trimis pâna în data de 12 noiembrie, inclusiv:

  • prin completarea unui chestionar online: https://www.surveymonkey.com/r/CurriculumDeciziaScolii (NotaCompletarea chestionarului dureaz? aproximativ 15 minute.)
  • prin trimiterea unor opinii argumentate, propuneri si sugestii pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., mentionând subiectul acestei consultari. Click AICI, pentru a descarca documentul

   

  Ultima modificare Luni, 04 Noiembrie 2019 14:48
  © 2017 Casa Corpului Didactic Brasov. Toate drepturile rezervate.

  Please publish modules in offcanvas position.